Elektrische garagedeur

Een elektrische garagedeur, ook wel automatische garagedeur genoemd, biedt vele voordelen ten opzichte van een reguliere garagedeur. Bij Garagedeur Nederland ontwerpen wij een elektrische garagedeur op maat, met de door jou gekozen kleur en extra’s (wel of geen loopdeur, type garagedeur en meer). Hoe werkt een elektrische garagedeur? Een elektrische garagedeur is te bedienen door middel van een afstandsbediening. De garagedeur wordt dan voorzien van een elektrische motor. Deze motor beschikt over een radio-ontvanger die bediend kan worden met de afstandsbediening. Hiermee kun je de garagedeur gemakkelijk openen en sluiten. Bij Garagedeur Nederland kunnen wij de op maat gemaakte garagedeur gemakkelijk voorzien van een elektrische bediening, tegen lage kosten. Wat zijn de voordelen van een elektrische garagedeur Een elektrische garagedeur biedt diverse voordelen ten opzichte van een garagedeur die met de hand bediend hoort te worden.

Voordelen Van de elektrische garagedeur

  • Niet de auto uit hoeven te stappen met slecht weer

  • Met slechts één druk op de knop gaat de deur open/dicht

  • Het openen en sluiten van de garagedeur neemt minder tijd in beslag

  • Uw garagedeur stopt altijd in de perfecte positie

Handmatige garagedeur

Een handmatige garagedeur is een van de opties bij het kiezen van een garagedeur. Bij Garagedeur Nederland bieden wij verschillende handmatige garagedeuren die verschillen in afmeting, prijs, design, kleur en meer. Hieronder staat meer informatie beschreven over de werking van een handmatige garagedeur en waarom je voor een handmatige garagedeur kunt kiezen. Bovendien staat er ook informatie beschreven over de types, prijzen en de mogelijkheden bij Garagedeur Nederland. Vraag een gratis advies afspraak aan! Tijdens een gratis advies afspraak komen wij in overleg op een afgesproken dag en tijd langs om je te helpen in de keuze voor de beste garagedeur!

Hoe werkt een handmatige garagedeur?

Een handmatige garagedeur kun je openen of sluiten door het gebruiken van de hendel die zich onderaan de garagedeur bevindt, in de linker- of rechterhoek. Deze hendel kun je naar boven schuiven, hierdoor beweegt de garagedeur mee. Via een railsysteem kun je vervolgens de volledige garagedeur aan de bovenkant van de garage plaatsen. Daarna kunnen jij en je auto gemakkelijk de garage betreden. Het sluiten van de garagedeur gebeurt op dezelfde wijze.

Waarom een handmatige garagedeur?

Een handmatige garagedeur is voordeliger dan een garagedeur die elektrisch bediend kan worden. Je kunt met het kiezen voor een handmatige garagedeur wel 175 euro besparen! Ideaal natuurlijk wanneer je geen stroompunt in je garage hebt. Wel hebben wij de optie om een zonnepaneel te plaatsen welke de motor van stroom kan voorzien, wanneer je toch kiest voor een elektrisch bediende deur. Daarnaast zorgt een handmatige garagedeur ervoor dat je in beweging blijft en je behoudt tevens zelf de controle met het openen en sluiten. Ook hoef je niet druk te maken over het feit dat je de afstandsbediening van de garagedeur niet kan vinden. Daarnaast heb je met een handmatige garagedeur maar minimaal 100mm inbouwruimte nodig, waar je bij een elektrisch bediende deur minimaal 125mm nodig hebt.